6 zásad správné jarní péče o pleť

Při každé změně ročního období byste kromě šatníku měla alespoň trochu změnit i přístup k péči o pleť a kosmetiku, kterou svému obličeji dopřáváte. Proto vám přinášíme 6 nejdůležitějších pravidel, kterých byste se během jara měla držet. Díky nim totiž dosáhnete prozářené a zdravě vypadající pleti bez jediné chybičky. Do ničeho vás ale nenutíme. Je jen na vás, zda začnete dodržovat všechny níže uvedené zásady jarní péče o pleť najednou, anebo změny odstartujete jednou a další k ní budete postupně přidávat.

Pryč se starými kožními buňkami

Pleť je v zimě obecně více vysušená než během jiných ročních období a zároveň může mít tendence k šupinatění nebo zašednutí. Proto se na jaře pusťte do pravidelného peelingu (alespoň 1x týdně) a zbavte ji odumřelých kožních buněk. Kromě sjednocenějšího tónu, redukce nedokonalostí a vyhlazení nerovností exfoliací zvýšíte vstřebatelnost aktivních složek obsažených ve vašem oblíbeném séru a krému.

Zbavte se pigmentových skvrn

Na jaře a v létě budete svou pokožku určitě odhalovat víc, než jak tomu bylo v zimě. Proto se zaměřte na zesvětlení pigmentových skvrn a udělejte vše pro to, aby se už nikdy nevrátily. S hyperpigmentací krku nebo dekoltu si poradí například náš krém No.1 Bust. Kromě 24kt zlata v koloidní formě obsahuje pečující složky jako kyselinu jablečnou nebo výtažky z pivoňky, anděliky a kořene stromu pueraria mirifica.

Náš krém pro omlazení krku a dekoltu No.1 Bust kromě vyhlazení vrásek zesvětluje pigmentové skvrny.
Náš krém pro omlazení krku a dekoltu No.1 Bust kromě vyhlazení vrásek zesvětluje pigmentové skvrny.

Zvyšte SPF

Během zimy jste si možná vystačila s produkty, které měly ochranný faktor 15. Na jaře není od věci sílu UV filtru navýšit alespoň na 30. Zvlášť v případě, že fandíte kosmetice s retinolem, AHA, BHA nebo PHA. Pokud ji ale používáte a na produkty s SPF si dvakrát nepotrpíte, děláte chybu. Když totiž pokožku ošetřenou těmito látkami neochráníte před UV paprsky, může namísto redukce a zesvětlení dojít ke zvýšení tvorby a tmavnutí pigmentových skvrn. A to přeci nechcete!

Hlavně na noc pokožku obličeje hodně hydratujte

Pro oživení mdlé a zavlažení vysušené pleti na obličej každý večer naneste bohatou dávku hyaluronového séra. Třeba hydratační sérum No.1 Gold se šupinkami 24kt zlata je pro tento krok večerní péče o pleť jako stvořené. A výsledky na sebe nenechají dlouho čekat. Hned po první aplikaci se probudíte se zjemněnou, prozářenou a hloubkově hydratovanou pletí. Chcete svůj obličej zavlažit ještě o něco víc? Nic nezkazíte ani poctivou hydratací pleti v ranních hodinách. Tehdy ale po vstřebání hyaluronového séra na obličej nezapomeňte nanést ještě ochranný krém.

Hyaluronové sérum No.1 Gold s 24kt zlatem je ideální k hloubkové hydrataci během ranní i večerní péče o pleť.
Hyaluronové sérum No.1 Gold s 24kt zlatem je ideální k hloubkové hydrataci během ranní i večerní péče o pleť.

Pečující produkty a make-up trochu odlehčete

S příchodem jara své pleti trochu ulevte a vyměňte hutný zimní krém za lehčí variantu nebo fluid. Stejně naložte i s make-upem – nahraďte ho BB krémem.

Pravidelně cvičte

Ano, jsme si vědomi toho, že poslední krok ke krásné pleti na jaře je tím největším a nejčastěji omílaným klišé, které jste kdy slyšela. Jenže ať chcete nebo ne, je neuvěřitelně pravdivý. Pravidelným sportem v pokožce zlepšujete mikrocirkulaci krve a zbavujete ji toxinů. Lepší recept na pleť bez rozšířených pórů a nedokonalostí snad ani neexistuje! Jen obličej po každém cvičení nezapomeňte pořádně vyčistit, tonizovat a hydratovat.

Díky dodržování těchto 6 pravidel a péči Di Angelo Cosmetics může vaše pleť zářit i letos na jaře. Tak svou šanci nepropásněte!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CAPTCHA ImageZměna obrázku