Kyselina hyaluronová vs. hyaluronát sodný

Dokážete spatra vyjmenovat všechny rozdíly mezi sodnou solí kyseliny hyaluronové a kyselinou hyaluronovou? Tak to vám upřímně tleskáme! Pokud tomu ale tak není, nevadí. Na následujících řádkách se o hyaluronátu sodném dozvíte vše podstatné a prozradíme vám, které produkty Di Angelo Cosmetics tuto oblíbenou kosmetickou složku obsahují.

Co hyaluronát sodný vlastně je

Jedná se o sodnou sůl kyseliny hyaluronové, která se v lidském těle přirozeně nachází. Je rozpustná ve vodě, a protože má menší molekuly, proniká hlouběji do pokožky než samotná kyselina hyaluronová. V kosmetice je ceněna hlavně pro schopnost vázat na sebe až 1000× více vody než sama váží.

Jak sodná sůl kyseliny hyaluronové působí na pokožku

  • Viditelně ji zpevňuje, hloubkově hydratuje a dlouhodobě zamezuje jejímu vysoušení.
  • Hyaluronát sodný je pro vás vhodný zvláště v případě, že máte zralou, suchou, mdlou nebo aknózní pleť. Můžete ho na ni bez obav nanášet ráno i večer, ale nepřehánějte to s množstvím. Pokud pleti „dopřejete“ nadměrné množství této hydratační látky, mohlo by paradoxně dojít k jejímu nadměrnému vysoušení.
  • Protože jde o zvlhčovadlo, tak k sobě kromě vlastní hydratace „vábí“ i vlhkost ze vzduchu a na kůži vytváří pomyslný ochranný štít, který nedovolí, aby se z vaší pokožky vláha nadměrně vypařovala.
  • Pro zpevňující a vyhlazující efekt se hojně používá v anti-age kosmetice. Při pravidelné dlouhodobé aplikaci dokáže postupně vyhladit vrásky, projasnit, vyplnit a mírně pozvednout povadlou pleť.
  • U aknózní, smíšené a problematické pokožky reguluje tvorbu kožního mazu. V důsledku jejího působení pak automaticky dochází i ke stažení rozšířených pórů a pozvolnému mizení nedokonalostí všeho druhu.

Které produkty Di Angelo Cosmetics hyaluronát sodný obsahují?

Samozřejmě i my v Di Angelo Cosmetics známe výhody sodné soli kyseliny hyaluronové, a proto ji najdete ve složení hned 4 našich pečujících produktů.

Anti-agingové Intense Stem Cell Serum, 30 ml, 2 450 Kč
Anti-agingové Intense Stem Cell Serum, 30 ml, 2 450 Kč

Prvním z nich je naše zbrusu nové anti-agingové Intense Stem Cell Serum, které kromě hyaluronátu sodného obsahuje jablečné kmenové buňky a extrakt z irského mechu.

Pleťové sérum s 24kt zlatem No.1 Gold, 30 ml, 1 150 Kč
Pleťové sérum s 24kt zlatem No.1 Gold, 30 ml, 1 150 Kč

Nemůžeme opomenout ani naše staré dobré hyaluronové sérum No.1 Gold se šupinkami 24karátového zlata, hydrolyzovaným hedvábím a vitaminem E.

Sérum na růst řas No.1 Lash, 6 ml, 1 950 Kč
Sérum na růst řas No.1 Lash, 6 ml, 1 950 Kč

Možná vás to překvapí, ale sodnou sůl kyseliny hyaluronové obsahuje i naše známé sérum pro růst řas No.1 Lash. Ptáte se proč? Protože právě tato látka zlepšuje a urychluje vstřebatelnost všech dalších aktivních složek (které jsou pro zdravý růst řas esenciální) do pokožky.

Krém na okamžité vyhlazení vrásek No.1 Lift, 15 ml, 990 Kč
Krém na okamžité vyhlazení vrásek No.1 Lift, 15 ml, 990 Kč

Ani náš krém pro vyhlazení vrásek očního okolí do pouhých 3 minut není o hyaluronát sodný ochuzen. V No.1 Lift plní tato ingredience stejný úkol jako v případě růstového séra na řasy. Dbejte ale na to, abyste krém na oční okolí nanesla v opravdu tenké vrstvičce, jinak se okolo vašich očí vytvoří bílý film nebo krystalky. V takovém případě krém setřete a aplikaci s menším množstvím krému opakujte.

Rčení „méně je někdy více“ neplatí jen u krému No.1 Lift, ale také u sodné soli kyseliny hyaluronové. Proto s ní nakládejte střídmě a všechny výhody, které její pravidelná aplikace na pokožku přináší, si užívejte naplno.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CAPTCHA ImageZměna obrázku